Slavni glazbenik Prince preminuo je u četvrtak na svom imanju Paisley Park u američkoj saveznoj državi Minnesoti u 57. godini života, potvrdio je njegov glasnogovornik za agenciju AP. Zamjenik šerifa potvrdio je kako je policija pozvana na njegovo imanje. Njegovo je tijelo navodno pronađeno u glazbenom studiju na imanju, a uzrok smrti nije poznat.

Pravog imena Prince Rogers Nelson, umjetnik je prije nekoliko dana iznenadno hospitaliziran. Njegov je glasnogovornik kasnije rekao kako se nekoliko tjedana borio s gripom.

Legendarni pjevač i kantautor osvajač je sedam nagrada Grammy. Rođen je 7. lipnja 1958. godine u Minneapolisu, a u karijeri je prodao više od 100 milijuna ploča. Primljen je u Rock and Roll kuću slavnih. 1984. godine osvojio je Oscara za pjesmu ‘Purple Rain’. Njegova karijera trajala je više od četrdeset godina.

Probio se u kasnim 1970-im godinama, a status zvijzde zacementirao je kultnim albumima ‘1999’ i ‘Purple Rain’. Svoju je inspiraciju pronalazio u popu, r&b-u, discu i jazzu. Bio je originalan i nevjerojatno glazbeno nadaren. Pisao je pjesme i za druge umjetnike. Autor je ‘Manic Monday’ skupoine The Bangles, te ‘Nothing Compares 2 U’ koja je proslavila Sinead O’Connor.

Svi se slažu kako je riječ o možda najjedinstvenijem umjetniku u posljednjih 40-ak godina.

https://www.youtube.com/watch?v=1Lmq6RDn5O8

https://www.youtube.com/watch?v=Q-thX0UeNtg

https://www.youtube.com/watch?v=54GHuxh0T9c

 

Komentiraj