Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) oštro je osudila incident na Ugljanu, gdje su nepoznati počinitelji kamenjem porazbijali prozore vile u kojoj je odsjeo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je s obitelji, te upozorila da država, koja je dužna zaštititi građane i pružiti sigurnost turistima, ne funkcionira, za što je, poručuju, odgovorna Vlada na odlasku jer je dovela do kaotičnog stanja.

Jučerašnjim incidentom u kojem je skupina huligana bacala kamenje na kuću u kojoj je ljetovao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić s obitelji, nanesena je teška sramota Hrvatskoj i hrvatskom turizmu, a posljedice nasilnog i ekstremnog ponašanja, osim što su štetne za obitelj Rakitić, štetne su i za hrvatsko društvo u cjelini, stoga Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati događaje na Ugljanu najoštrije osuđuje, priopćeno je iz HNS-a.

Svaki građanin Republike Hrvatske i svaki turist koji dođe u našu zemlju mora se osjećati sigurno, a da bi to mogao, država mu, kao instrument zaštite ljudskih prava, mora pružiti zaštitu, što trenutno ne radi i što je vrlo opasno, ističe HNS.

Posebno je važno upozoriti i reagirati na ekstremna ponašanja u trenutku kada država ne funkcionira, što je, nažalost, u Hrvatskoj slučaj, jer upravo tada ekstremizmi svih vrsta dobivaju najjači zamah. Odgovornost za njihovo jačanje u ovom trenutku snosi Vlada na odlasku, jer je tijekom posljednjih šest mjeseci u potpunosti zapustila zemlju, dovela do blokade svih institucija, kaotičnog stanja u društvu te time ostavila plodno tlo za jačanje ekstremnih ponašanja. Nažalost, ovakav nesretan slučaj još je jedan pokazatelj važnosti uređene zemlje i kvalitetne vlasti, kaže se u priopćenju.

Jedino što se može i mora sankcionirati i zabraniti je nasilje i pozivanje na nasilje. Vjerujemo da će policija identificirati napadače, a mjerodavna pravosudna tijela postupiti u skladu sa zakonima, poručuje Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati.

Zadarska policijska izvijestila je u subotu da je nepoznati počinitelj u petak oko 15 sati na Ugljanu razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa, da nitko nije ozlijeđen, te da se traga za napadačem. Hrvatski reprezentativac i član španjolskog nogometnog kluba Barcelone Ivan Rakitić prije dva dana je došao na odmor na otok Ugljan sa suprugom i dvoje male djece. Iznajmio je luksuznu vilu u Uvali Čeprljanda. Ubrzo nakon napada, s obitelji je otišao s Ugljana.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.