Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je u 13 sati trebalo biti održano pripremno ročište za aferu HEP-Dioki. Ipak, ono je odgođeno za 20. listopada jer jošbuvijek traje ročište za Fimi mediju.

U aferi HEP-Dioki optužnica je podignuta krajem 2012. godine, a osim Roberta Ježića i Ive Sanadera bio je optužen i Ivan Mravak, koji je u međuvremenu preminuo. Mravak je, prema optužnici, na nagovor Sanadera Ježiću u ime HEP-a dao pozajmicu od 15 milijuna kuna te je HEP Ježićevim tvrtkama naplaćivao struju po znatno nižoj cijeni. HEP je time oštećen za, tvrdi se u optužnici, 3.8 milijuna kuna.

Ježić je avno u sudnici obećao da će vratiti 5 milijuna eura koji su se nalazili na računu njegove švicarske tvrtke, a taj je novac, prema optužnici, uplatio MOL kao mito za Sanadera. Ježić taj novac nikad nije vratio, a u međuvremenu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu u aferi INA-MOL, prenosi Večernji list.

Novinari su ga i danas na ulasku u sud ponovno pitali hoće li ikada vratiti taj novac, na što je on samo promrmljao: “Naravno da hoću”. Kada je novinarka RTL-a Ježića u rujnu upitala zašto još nije vratio novac, kazao joj je: “Vi niste normalni”.

Komentiraj