Na početku sjednice saborskog Odbora za ratne veterane premijer Tihomir Orešković kazao je – “Čast mi je predložiti Tomu Medveda za ministra branitelja”, te podsjetio kako je Medved bio sudionik Domovinskog rata, dobitnik odlikovanja i zapovjednik Tigrova, javlja Tportal.

“Siguran sam da je prava osoba i čast mi je da će biti dio našeg tima” – rekao je premijer Orešković, koji je u međuvremenu napustio sjednicu Odbora zbog drugih obaveza.

Oporba je zatim počela postavljati pitanja Medvedu koji je sudjelovao u prosvjedima na Markovu trgu onog dijela branitelja koji prosvjeduje u šatoru u Savskoj 66.

 “Rušili ste legalno izabranu vlast zemlje za koju ste se časno borili. Mislite li i kao ministar kršiti zakon?” – pitao ga je SDP-ov Nenad Stazić.

Podsjetio je kako je proračun Ministarstva branitelja smanjen za 48 milijuna kuna: “Branitelji su zbog prava iznosili plinske boce na cestu. Namjeravate li i sada prosvjedovati kad imate 48 milijuna razloga za to?”

Željko Glasnović iz HDZ-a poručio je na to Nenadu Staziću da politikanstvo ostavi kod kuće i rekao da se riješilo prije starih kadrova, neki ne bi bili ovdje, a Stazić upozorio: ‘Prijetite mi lustracijom’, piše Tportal.

“Još jedan Tom u Timovom timu” – kazao je SDP-ov Željko Jovanović te poželio uspjeh ministru: “Nadam se da će i sada ova šatoraška saga privesti se kraju. To je jedno ruglo pred ministarstvom.”

Podršku Tomi Medvedu pružio je i Stipe Petrina zamolivši ga ‘jednu stvar u ime svih branitelja’: “Ovaj proračun dijeli mirovine na dva dijela: na dio koji se isplaćuje iz proračuna i dio iz mirovinskog fonda. Osobno smatram da je to uvertira u smanjenje mirovina branitelja. Nadam se da će u proračunu za 2017. taj pokušaj da se oduzme dio mirovina biti spriječen”, rekao je Petrina i predožio da se mirovine isplaćuje iz mirovinskog fonda.

Tomislav Medved dobio je jednoglasnu potporu na saborskom Odboru za ratne veterane, piše HRT.

Komentiraj