Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbacilo je Uskokovu žalbu i potvrdilo da izvršni predsjednika Dinama, Zdravko Mamić, može izaći iz Remetinca nakon upisa založnog prava na jednu nekretninu i uplate više od 6,3 milijuna kuna jamstva u gotovini navodi portal Jutarnji.

Podsjetimo, sutkinja Erna Dražančić je u ponedjeljak prihvatila prijedlog da se Zdravko Mamić brani sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, potvrdio je da je izvanraspravno vijeće odbacilo USKOK-ovu žalbu i potvrdilo raniju odluku sutkinje istrage.

Mamićevi odvjetnici sudu moraju donijeti dokaz da je na ponuđenu nekretninu upisano založno pravo te da je uplaćen ostatk jamčevine u novcu. Tek tada Mamić će biti pozvan na sud kako bi, sutkinji istrage obećao da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. Osim Mamića u Remetincu se nalazi i osumnjičeni poduzetnik Igor Krota koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.

U četvrtak je iz Remetinca izašao i Mario Mamić, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od 4 milijuna kuna u nekretnini.

Komentiraj

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.