Predsjednik UEFA-e Michel Platini podnijet će ostavku iz krovne europske nogometne organizacije nakon što mu je odbijena žalba na šestogodišnju suspenziju, prenose svjetske agencije.

Abitražni sportsku sud (CAS) u ponedjeljak mu je smanjio suspenziju na četiri godine. 60-godišnji Francuz nakon odluke je najavio svoje povlačenje iz UEFA-e. Platini i Sepp Blatter, bivši predsjednik FIFA-e, prošle su godine osuđeni zbog povrede etičkih pravila zbog ‘nelojalne isplate’ dva milijuna švicarskih franaka.

Obojica su zanijekala optužbe, a originalna suspenzija od osam godina smanjena im je na šest. Plantini se žalio CAS-u kako bi se suspenzija ukinula, ali tročlani panel stručnjaka procijenio je kako nije ‘uvjeren u legitimnost sporne isplate’.

Platini i Blatter isplatu iz 2011. godine objasnili su ‘džentlmenskim sporazumom’. Slučaj su istraživali i švicarski tužitelji. “Podnosim ostavku u UEFA-i kkao bi nastavio svoju bitku na švicarskim sudovima i dokazao svoju nevinost”, rekao je Platini presudu nazivajući nepravednom.

UEFA je zakazala sastaak za 18. svibnja kako bi odlučili o sljedećim koracima. Do sastanka, neće se imenovati vršitelj dužnosti predsjednika UEFA-e, priopćili su.

Komentiraj