Primorsko-goranska Županijska skupština na današnjoj je sjednici odbila prijedlog mreže javne zdravstvene službe za tu županiju po kojem bi se smanjio broj timova obiteljske i dentalne medicine te pedijatrije.

Po prijedlogu Ministarstva zdravlja, u županiji bi bilo deset timova obiteljske medicine manje. Primorsko-goranska županija takav prijedlog ne može poduprijeti zbog njezinih specifičnosti koje se očituju u slaboj naseljenosti Gorskog kotara i u starenju stanovništva te zbog specifičnosti otoka, rekla je pročelnica županijskoga Upravnog odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić. Zauzela se za to da ostane dosadašnja razina dostupnosti zdravstvene zaštite.

[quote_box_center]

  • Županijska skupština poslat će Ministarstvu zdravlja svoj prijedlog mreže s deset timova obiteljske medicine

[/quote_box_center]

Županijska skupština poslat će Ministarstvu zdravlja svoj prijedlog mreže s deset timova obiteljske medicine te četiri dentalna i tri pedijatrijska tima više u odnosu prema prijedlogu tog ministarstva.

Željko Plazonić (HDZ) istaknuo je da se odluke poput te o utvrđenju mreže ne donose pri kraju mandata Vlade. Upozorio je da su mjerila po kojima je Ministarstvo zdravlja izradilo prijedlog nepoznata te je ocijenio da ih županija mora donijeti sama.

Komentiraj