Na spomen-obilježju kod glavnoga križa na pulskome Gradskom groblju u utorak su članovi obitelji, predstavnici Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane, policije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće za četvoricu pirotehničara koji su prije 24 godine poginuli prilikom razminiravanja pulske  Zračne luke.

 Pošto je Hrvatska vojska od tadašnje JNA preuzela prostor eskadrile i letjelišta, prilikom razminiravanja zrakoplovne baze 10. studenoga 1991. od nagaznih mina poginula su četvorica pirotehničara – bojnik Marijan Vinković, časnički namjesnik Dušan Bulešić te pripadnici specijalne jedinice policije Vicelj Marjanović i Stevo Grbić.
“Odajemo počast hrabrim ljudima koji su svojom nesebičnom žrtvom uklonili opasnost i spasili živote mnogih. Nemjerljiv je njihov doprinos. Pamtit ćemo njihovu hrabrost koja nam je nadahnuće i vodilja u radu”, prisjetio se četvorice pirotehničara načelnik istarske Policijske uprave Dragutin Cestar.

Molitvu je predvodio policijski kapelan velečasni Ilija Jakovljević.

Komentiraj

FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.