Iako egzistira tek treću godinu, Star Film Fest u Sisku postaje sve zapaženije okupljalište mladih filmaša i filmofila iz Hrvatske i svijeta što potvrđuje i prijava čak 375 filmova iz brojnih zemalja svijeta za ovogodišnji rujanski festival.

Selekcijski žiri za prikazivanje je odabrao 40 filmova autora iz 12 zemalja, od čega je 10 animiranih, 12 dokumentarnih, 5 eksperimentalnih, 11 igranih i 2 u “One Take”, kategoriji jednog kadra. Velikim brojem prijava, odluka organizatora iz Kino kluba Sisak da se u program prvi put uvrste animirani filmovi, tako se pokazala opravdanom.

Pravilima festivala, na natječaju su mogli konkurirati autori od 18 do 35 godina, čiji filmovi nisu stariji od tri godine, a u trajanju do 30 minuta. Organizatori dodjeljuje šest nagrada u kategorinama međunarodnih i nacionalnih filmova, a ove godine i posebne nagrade za najbolji film sa socijalnom tematikom, te najbolji film po ocjeni publike.

Festival koji se održava od 1. do 3. rujna u sisačkom Starom gradu, bit će popraćen brojnim filmskim radionicama.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.