U zračnim napadima koje su na islamističko uporište Raqqu u Siriji provele Francuska i ostale države koalicije, od nedjelje je poginulo najmanje 33 militanata, priopćili su u srijedu aktivisti.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je kako je najveći broj militanata poginuo na kontrolnim točkama oko grada. Dodaju i kako su obitelji vođa Islamske države počele napuštati Raqqu, te se zaputile prema drugom islamističkom uporištu, iračkom gradu Mosulu.

Među metama zračnih napada, navode, nalaze se i skladišta oružja te zapovjedni centri. Francuzi su sa intenzivnijim napadima počeli u nedjelju, dva dana nakon terorističkog napada na Pariz, u kojem je poginulo 129 ljudi, a za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Jedan je turski aktivist izjavio kako je civilima zabranjen izlazak iz Raqqe, što upućuje na to da je Islamska država civile planirala koristiti kao ljudski štit.

Novinska agencija povezana s Islamskom državom nije izvijstila o poginulima u zračnim napadima, prenosi BBC. Agencija Amaq u ponedjeljak je objavila kako su francuski vojni zrakoplovi pogodili samo ‘prazne lokacije’.

Komentiraj

FOTO:EPA/SEBASTIEN DUPONT
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.