Od 1. ožujka u gradovima Velika Gorica, Zaprešić, te općinama Bistra, Klinča Sela, Luka i Stupnik uvodi se, kao i u Zagrebu, karta za četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.

Grad Zagreb je na svojoj internetskoj stranici objavio da su u zagrebačkoj Gradskoj upravi u ponedjeljak potpisani ugovori između ZET-a i gradonačelnika i načelnika, odnosno, predstavnika gradova i općina: Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone, čime se ukidaju 3. i 4. zona, te o uvođenju od 1. ožujka karte od četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je prilikom potpisivanja sporazuma kako većina građana koji žive u gradovima i općinama u okolici Zagreba rade u njemu i zaslužili su imati iste uvjete kao Zagrepčani te zato i njima uvode kartu od četiri kune za polusatnu vožnju.

Istaknuo je da je ovakav pristup korak unaprijed prema jedinstvenoj tarifnoj uniji za integrirani promet za zagrebačko područje koje uključuje Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju. Rekao je da tim projektom ujedno povećavaju broj korisnika javnog gradskog prijevoza ali i da smanjenjem broja automobila na cestama doprinose očuvanju okoliša.

Zagrebački gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će polovica sredstava od 43 milijuna kuna za taj projekt biti nadoknađena povećanom kupnjom novouvedenih karata od četiri kune, dok će se drugi dio namiriti iz povećanja efikasnosti ZET-a.

Komentiraj