Očevici su vidjeli da su dvije osobe pobjegle nakon što je iz vatrenoga oružja u utorak ranjen Zdravko Mamić u zaseoku Vidovići nedaleko od Tomislavgrada, potvrdili su iz MUP-a Hercegbosanske županije koji provodi opsežnu potjeru za počiniteljima.

Više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća, potvrdio je za Hinu ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije poznato jesu li obojica bili napadači. Istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano. Policiji su dali iskaz i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta.

Inače, mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u Zidinama je u blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je danas prije podne ranjen iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb.

Komentiraj