Zagrebački Županijski sud najvjerojatnije će ponovno odlučivati o osnovanosti ranije odbačene optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog pogodovanja udruzi “U ime obitelji” jer je Vrhovni sud, kako se neslužbeno doznaje, prihvatio Uskokovu žalbu.

Glasnogovornica Vrhovnog suda Sanja Katušić Jergović nije željela potvrditi ni demantirati informaciju da je taj sud prihvatio Uskokovu žalbu i zatražio novo odlučivanje o odbačenoj optužnici protiv Bandića, dok odluku ne proslijede prvostupanjskom Županijskom sudu.

U prvoj Uskokovoj optužnici protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića se teretilo da je zajedno sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac pogodovao udruzi “U ime obitelji” i priskrbio joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za svoj referendum.

Optužnicu u tzv. slučaju štandovi odbacilo je, u srpnju prošle godine, optužno vijeće sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Tanje Pavelin Borzić jer je, po riječima Bandićeve obrane, utvrdilo da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

Ista je sutkinja vodila i vijeće koje je 30. ožujka i u drugom slučaju protiv Bandića, tzv. aferi Agram, kao nezakonite izdvojila sve tajno snimljene telefonske razgovore i SMS poruke iz istrage. Zbog toga je odluka o osnovanosti najveće optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika odgođena dok Vrhovni sud ne zauzme stav jesu li dokazi u slučaju Agram zakoniti ili nisu.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.