– Ministar obrane Josip Buljević sastao se u subotu u Splitu s bosanskohercegovačkom ministricom obrane Marinom Pendeš, s kojom je razgovarao o mogućnostima unaprjeđenja bilateralne obrambene suradnje dviju zemalja te izrazio hrvatsku potporu članstvu BiH u NATO-u i EU.

 Ministarstvo obrane priopćilo je kako su ministar Buljević i ministrica Pendeš razmijenili mišljenja i o suradnji u okviru inicijativa u jugoistočnoj Europi te globalnim i regionalnim sigurnosnim pitanjima.

U kontekstu dosadašnje obrambene suradnje, koja predstavlja značajan segment ukupne bilateralne suradnje Hrvatske i BiH, posebno su istaknuta područja školovanja i obuke, obrambenog planiranja i međunarodne obrambene suradnje te aktivnosti vezane za Sigurnosnu i obrambenu politiku EU.

Naglašeno je da Hrvatska podupire reforme u BiH koje su preduvjet za članstvo u NATO i EU.

Sastanak je bio prigoda i za razgovor o situaciji u  jugoistočnoj Europi, koja je trenutno suočena s nizom izazova te o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u svijetu, stoji u MORH-ovu priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.