Prema najnovijoj ljestvici FIFA-e, hrvatska nogometna reprezentacija ispala je iz Top20 najboljih momčadi svijeta. ‘Vatreni’ su u travnju zauzeli 23. poziciju, što je za pet mjesta lošiji plasman od prošle ljestvice. Pomak od jednog mjesta zabilježila je reprezentacija Bosne i Hercegovine, i sada je 20., te najbolje plasirana reprezentacija u našem ‘susjedstvu’.

Nakon pet mjeseci, Belgija više nije najbolja reprezentacija svijeta, Argentina je ovog mjeseca preuzela čelnu poziciju na ljestvici, zahvaljujući dobrim rezultatima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Belgija je pala na drugo mjesto. ‘Skok’ od dva mjesta zabilježio je Čile, koji je sada treći, slijedi Kolumbija na četvrtom mjestu, koja je napredovala za četiri mjesta u odnosu na prošlu ljestvicu. Top5 zatvara Njemačka koja je pala za jedno mjesto.

Od hrvatskih protivnika na nadolazećem Europskom prvenstvu u Francuskoj, najbolje plasirana je Španjolska na šestom mjestu. Turska je napredovala za sedam mjesta i sada je 13., a Češka je pala za četiri mjesta i sada je 29. reprezentacija svijeta.

Sljedeća ljestvica FIFA-e izlazi 5. svibnja.

The FIFA/Coca-Cola World Ranking – Ranking Table – FIFA.com

Komentiraj

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.