Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je u subotu na svojim mrežnim stranicama imena dobitnika državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” u 2015. godini.

Nagradu za životno djelo posthumno je dobio osvajajač srebrne medalje na OI u Melbourneu 1956. godine vaterpolist Gojko Arneri, zatim osvajačica zlatne i srebrne medalje s OI u Cludad de Mexicu plivačica Đurđica Bjedov te dugogodišnji novinar a danas direktor Sportskih novosti Janko
Goleš.

Dvanaest godišnjih nagrada dobili su Filip Hrgović, Leonard Pijetraj, Jurica Gizdić, dr. Vladimir Janković, Kristijan Vincetić, Frano Vićan, Ivo Karlović, Maša Martinović, Damir Erceg, Damir Martin, Ronald Lopatny te Gimnastičko društvo Osijek – Žito.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobit će, uz povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara, i nagradu od 50.000 kuna u neto iznosu, dok će dobitnicima godišnje nagrade uz povelju i medalju pripasti novčana nagrada od 20.000 kuna.

Svečana dodjela državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” održat će se na dan rođenja oca našeg olimpizma, 25. studenoga, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentiraj

FOTO:: Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.