MOST-ov zastupnik, Ivan Lovrinović, sinoć je na svom Facebook profilu najavio kako bi danas sve trebalo biti jasno. Pritom je objasnio zašto je MOST odlučio dati još jednu priliku Domoljubnoj koaliciji i zašto SDP smatra to razumnim potezom. Uz post je objavio i fotografiju na kojoj razgovaraju Petrov, Milanović i Karamarko.

Njegov post prenosimo u cijelosti.

“Danas smo Domoljubnoj koaliciji poslali pismo kojim ih pozivamo da nastave razgovore s Mostom i koalicijom Hrvatska raste. Trebaju se pismeno očitovati do 21. prosinca do 16 sati. Smatram da je to korektno jer smo i SDP-ovoj koaliciji također prije nekoliko dana dali priliku da se vrati za stol. Iskreno rečeno, bilo je više indicija da će od daljnjih razgovora prije odustati SDP negoli HDZ i bili smo iznenađeni. No, Milanović je na licu mjesta djelovao i potpisao “papir” koji je jučer objavljen u mnogim medijima.

Zanimljivo je da je HDZ-ova koalicija sama napustila razgovore jučer. Most čitavo vrijeme pokušava utjecati na formiranje zajedničke reformske vlade jer je situacija teška, a za važne promjene potrebna je dvotrećinska većina u Saboru. To bi smanjilo i podjele u društvu.

Danas smo razgovarali s 10 predstavnika SDP-ove koalicije. I oni su shvatili da je razuman potez pokušati HDZ ponovo vratiti za stol sutra do 16 sati. Zbog toga nismo razgovarali o nikakvim podjelama vlasti dok se HDZ ne očituje. No, rečeno je da Most ima spremnog mandatara čije će ime biti priopćeno sutra navečer”, napisao je Lovrinović.

Komentiraj