Nakon obilnih kiša tijekom vikenda pune se vodotokovi, te karlovačke rijeke Kupa, Korana i Dobra rastu, dok Mrežnica stagnira, pa se uvode redovite mjere obrane od poplave, izvijestio je u ponedjeljak karlovački Centar 112, a u ispostavi Hrvatskih voda u Karlovcu očekuju da će sredinom dana vodostaji prestati rasti, a time i opasnost od izlijevanja rijeka.

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak rekla je Hini da se “u ovom vodnom valu ne očekuju veći problemi, jer će vodostaji porasti još samo po nekoliko centimetara”, no dodaje da se još čekaju detaljnije prognoze o količini novih oborina.

“Državni hidrometeorološki zavod najavio je nove kiše, posebno za srijedu, ali tek očekujemo detaljnije prognoze o očekivanim količinama da bismo znali što dalje, rekla je Željeznjak.

Najvišlja je sa 692 centimetra u osam sati bila Korana, koja je za dva centimetra porasla u odnosu na sat ranije, dok je Kupa za pet centimetara višlja i mjeri 656 centimetara.

Vatrogasci na području općine Josipdol, kako izvještava Centar 112, grade zečje nasipe, u obližnjim Oštarijama je od jučer zbog vode na kolniku za promet zatvorena lokalna cesta (34133), a u Općini Cetingrad je zbog odrona uzrokovanog kišom zatvorena lokalna cesta u Šiljkovači.

Komentiraj

FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.