Poplave na jugu Indije i u Šri Lanki odnijele su 70 života, poplavile kuće, farme i autoceste, prisilivši vlasti da u nekim područjima zatvore škole i fakultete, objavili su dužnosnici i mediji u ponedjeljak.

Poplave, izazvane obilnim kišama posljednjih tjedan dana, potopile su dijelove države Tamil Nadu, uključujući glavni grad Chennai gdje je zabilježeno najviše smrtnih slučajeva.

Obilne kiše pogodile su i države Karnataka te Andhra Pradesh, kao i susjednu Šri Lanku.

 

  • Vlasti u Tamil Naduu kažu da je osnovan fond od 75 milijuna dolara za pomoć stradalima. Odbacili su kritike da je vlada bila nespremna za poplave u Chennaiu, jednom od najvećih indijskih gradova.

 

Zasad nema službenih podataka o poginulima, no mediji prenose da se najmanje 71 osoba utopila ili stradala prilikom urušavanja zidova i kratkih spojeva.

Poplave u Šri Lanki pogodile su 58.000 ljudi, a jedna je osoba smrtno stradala.

Cikloni pogađaju jugoistok Indije u studenom i prosincu svake godine, a fronte niskog tlaka zraka u Bengalskom zaljevu rezultiraju puno obilnijim kišama od uobičajenih, kažu meteorolozi.

Komentiraj

FOTO:EPA/BABU
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.