facebook.com

Povodom obilježavanja rođendana velikana hrvatske i svjetske košarke, Dražena Petrovića, danas je na zgradi šibenske Gradske uprave izvješen dres dimenzija 7 X 5 metara, iz vremena dok je igrao za Šibenku.

“Svake godine nastojimo obogatiti sadržaje kojima prigodno obilježavamo dvije obljetnice – Draženov rođendan i na žalost, obljetnicu njegove smrti. Dražen je simbol Šibenika i želja nam je da sjećanje na njegov uspjeh, entuzijazam i profesionalnost prenosimo mladim naraštajima te da se i oni ponose našim ‘malim s Baldekina“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Draženov dres iz razdoblja igre za Šibenku šivala je dizajnerica Karmen Herceg, a ideju je podržala i Draženova majka, gospođa Biserka Petrović.

Program obilježavanja 53. rođendana Dražena Petrovića započet će u subotu (21.10.) košarkaškim turnirom ‘Sjećanje na Dražena’ koji će se paralelno odigravati u dvoranama OŠ Petra Krešimira IV i OŠ Vidici.

U 9.30 sati bit će označen start dječje utrke koja će se odvijati na šibenskoj rivi, a u spomen na Dražena održat će se i atletske utrke Šibenskih deset i Draženova četvorka sa startom u 11 sati, odnosno u 12.30 sati sa šibenske rive.

U nedjelju (22.10.) kod spomenika Dražena Petrovića s početkom u 9.30 sati bit će položeno cvijeće u spomen na našeg košarkaškog virtuoza, a u prigodnom programu nastupit će i učenici OŠ Juraj Šižgorić te klapa Bunari.

Obilježavanje rođendana Dražena Petrovića organiziraju Grad Šibenik, TZ Grada Šibenika i OKK Dražen Petrović, a pozivaju se i svi naši sugrađani da se odazovu manifestacijama i ožive uspomenu.

Komentiraj