Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ustvrdio je u srijedu na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare da postavljanje žilet-žice na granici Slovenije i Hrvatske slovenskoj strani “služi na čast” ako želi živjeti u državi okruženoj žicom.

Obersnel vjeruje da je to rezultat nepromišljene odluke slovenske vlade iza koje ne stoji većina stanovnika.

Podsjetio je na bitne događaje u Rijeci tijekom 2015. godine, ističući da investicije, unatoč nepovoljnoj situaciji, nisu odgađane.

Ulagano je u sustav vodoopskrbe i odvodnje, nabavljeno je desetak autobusa s pogonom na plin za gradskog prijevoznika Autrotrolej, kamioni Komunalnog društva Čistoće, a otvorena je i nova gradska garaža Zagrad B.

Protekle godine uvedena je riznica u poslovanje grada te se prihodi i rashodi 80-ak korisnika gradskog proračuna odsad prikazuju u gradskom proračunu, a taj će sustav pridonijeti transparentnosti i boljoj kontroli, rekao je Obersnel.

Istaknuo je i znatan rast turističkog prometa u gradu te dodao da je u protekle dvije godine broj noćenja porastao za 50 posto.

“Rijeka ne može živjeti samo od turizma, ali je šteta ne iskoristiti potencijal urbanog turizma”, rekao je gradonačelnik, ističući da okosnica razvoja toga grada

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.