Zbog olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, sSamo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, a u prekidu je više katamaranskih linija.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub u 17,15 sati.
Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo, ŽC5203 Sučević-Brotnja i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Slavonski Brod i Stara Gradiška.
U prekidu su katamaranske linije Rogač-Split, Vis-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka; trajektna linija Sumartin-Makarska te brodska linija Zadar-Preko.

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.