Američki predsjednik Barack Obama želi intenzivirati američku kampanju protiv Islamske države u Siriji i Iraku, objavila je u petak Bijela kuća.

Obama je o tome razgovarao sa svojim Vijećem za nacionalnu sigurnost, pred kojim je rekao kako se zalaže za jačanje borbe protiv IS-a koju provodi međunarodna koalicija pod vodstvom SAD-a.

Obama je pozvao da se protiv IS-a krene puno snažnije “u suradnji s našim partnerima kako bi se ojačala naša vojna suradnja, razorile mreže stranih boraca i zaustavilo širenje IS-a i njegovo financiranje”.

Američki predsjednik također naglašava da bi se snažnijom kampanjom trebala onemogućiti promidžba i komunikacija te džihadističke skupine, te spriječiti njezine zavjere koje organizira u stranim državama.

“Sjedinjene Države čvrsto su angažirane na nastavku provedbe zajedničkih napora” koalicije protiv IS-a koju su utemeljile i kojoj su na čelu, dodala je Bijela kuća.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.