Obitelj američkog predsjednica Barakca Obame stigla je u subotu na Havaje gdje tradicionalno provodi božićne i novogodišnje blagdane.

Američki predsjednik otputovao je iz Washington u petak, ali je prije odlaska do rodnih Havaja posjetio San Bernardino u Kaliforniji gdje se susreo s obiteljima žrtava atentata 2. prosinca.

Supruga Michelle i njihove kćeri Malia i Sasha također su doputovale s predsjedničkim parom koji uobičajeno dva tjedna provodi na Havajima krajem godine.

Obitelj Obama ponovno je unajmila vilu na obali oceana u Kailui, pola sata vožnje od glavnoga grada Honolulua koji je rodno mjesto Baracka Obame.

Uz predsjednika je armada savjetnika i nekoliko novinara koji diskretno prate odmor predsjednika, a on ga uobičajeno provodi u igranju golfa i šetnjama s obitelji.

Meteorolozi predviđaju da će se idućih dana temperatura kretati oko 27 stupnjeva Celzijevih.

Otkako je postao stanar Bijele kuće Barack Obama se nije odricao tradicionalnih praznika na Havajima, no 2012. morao je prekinuti boravak i vratiti se u Washington kako bi upravljao proračunskom krizom u Kongresu. Ove su godine  zastupnici u Kongresu na vrijeme izglasali proračun pa se redovit Obamin povratak u Washington očekuje iza 4. siječnja.

Komentiraj

FOTO:EPA/Olivier Douliery
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.