Nekolicini kenijskih mališana roditelji su ovih dana promijenili ime želeći odati počast američkom predsjedniku koji do nedjelje boravi u posjetu toj zemlji, a neki su na krštenju čak odali počast zrakoplovu kojim je doputovao Barack Obama.

 

  • Tri djevojčice su pak dobile ime po supruzi američkog predsjednika i njihovim kćerima – Michelle, Malia i Malia Sasha curice su koje su došle na svijet u petak navečer.

     

“Odlučila sam dati sinu ime AirForceOne Barack Obama kako bismo se mogli sjećati tog Obamina posjeta Keniji, jer to je velik blagoslov”, rekla je Lucy Akinyi, majka koja živi u Kogelu, selu na zapadu zemlje iz kojeg potječu predsjednikovi preci.

Lucy Atieno, koja živi u istom selu, odlučila je pak nazvati sina samo AirForce One.

“Čula sam da je to najbolji zrakoplov jer se njime vozi moćni američki predsjednik, koji je i Kenijac”, rekla je.

U Kogelu, selu iz kojega potječe otac američkog predsjednika i u kojemu je pokopan, već živi popriličan broj malenih Baracka Obama. No samo sinoć u bolnici u Kisumuu, središtu regije, to je ime dobilo još osmero novorođenčadi, rekla je medicinska sestra u toj bolnici Dolphin Akinyi.

Tri djevojčice su pak dobile ime po supruzi američkog predsjednika i njihovim kćerima – Michelle, Malia i Malia Sasha curice su koje su došle na svijet u petak navečer.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.