Prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko susreo se u četvrtak u Banskim dvorima s predstavnicima zaklade Hanns Seidel, na čelu s izvršnim direktorom Peterom Witteraufom i s njima razgovarao o političkom stanju u Hrvatskoj i vladinim prioritetima, priopćeno je iz vlade.
Razgovarali su o političkoj situaciji u Hrvatskoj i prioritetima vlade, rečeno je u priopćenju. Dodaje se kako je istaknuto da je “prioritet poboljšavanje investicijske klime i stvaranje povoljnijih uvjeta za ulaganje u Hrvatsku”.
Zaključeno je da postoji obostrani interes za dodatno unaprjeđenje odnosa Hrvatske i Njemačke, a predstavnici zaklade su istaknuli da žele nastaviti s dosadašnjim aktivnostima usmjerenima daljnjem razvoju demokratskih procesa u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Zaklada Hanns Seidel je njemačka politička zaklada čiji je cilj poticanja međunarodnog dijaloga i razumijevanja, europskog ujedinjenja, te demokratskog i građanskog obrazovanja na kršćanskim temeljima. Bliska je njemačkoj stranci CSU-u, sjedište joj je u Münchenu, a djeluje i u Hrvatskoj.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.