U zimski tranzicijski centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu prvi je vlak s izbjeglicama iz Šida (Srbija) stigao u 12,20 , potvrdila je za Hinu  glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

 U kompoziciji od devet vagona, prema dogovoru država na izbjegličkoj ruti, nalazi se oko 1000 izbjeglica čija je prva registracija obavljena na šidskom željezničkom kolodvoru.

Dok je taj vlak ulazio u industrjsku zonu Bjeliš, u kojoj je smješten slavonskobrodski tranzitni centar za izbjeglice, iz nje je izlazila druga kompozicija s oko 1000 izbjeglica koje su jutros stigle iz kampa u Opatovcu. Nakon što su registrirani, dobili su pakete s hranom i isti vlakom kojim su stigli, upućeni su dalje, prema Sloveniji.

U Opatovcu je još oko 2000 izbjeglica. I oni će, kako je jutros najavio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić,  tijekom dana biti prevezeni u Slavonski Brod.

 Ministar Ostojić najavio je kako bi danas u centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu trebalo biti registrirano i u smjeru Slovenije upućeno pet do šest tisuća izbjeglica.  Njemačka dnevno prima 6500 ljudi te nema razloga da ih ne ide toliko u tom smjeru, rekao je.

Komentiraj