NAMETNUT ĆE NOVI parafiskalni namet za svaki OPG, Komora koja od toga profitira uzela ga je u zaštitu u aferi Pravilnik, traže sastanak kod premijera, zbog čega je Plenković Tolušiću dao ultimatum – smiri udruge ili odlazi

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić novim Zakonom o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori osiromašenim hrvatskim poljoprivrednicima nameće novi namet kroz obvezno članstvo u toj komori. Tolušić je ovaj zakon želio iskoristiti kako bi ojačao svoju poziciju, ali novi parafiskalni namet nije najbolje prihvaćen među poljoprivrednicima koji su većinom glasači HDZ-a. To je jedan od razloga zbog kojih je ministar Tolušić dobio nalog da mora primiriti i staviti pod kontrolu poljoprivredne udruge koje se zalažu za taj zakon i koje su proteklog tjedna stale iza ministra Tolušića u slučaju spornog pravilnika oko uvoza poljoprivrednih proizvoda iz trećih zemalja te su od premijera Plenkovića zatražile hitan sastanak, potvrdio je Nacionalu izvor blizak vrhu Vlade.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNinčević Lesandrić protiv oporezivanja studentskih nagrada
Sljedeći članakČačić objavio popis za Kosovo i Tursku, ‘Vatrene’ predvodi Modrić
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.