Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) svom je članu i novoizabranom predsjedniku Hrvatskog sabora akademiku Željku Reineru u ponedjeljak uputila čestitke, kojima se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Ponosni smo što je redoviti član HAZU izabran za predsjednika najvišeg zakonodavnog i predstavničkog tijela hrvatskih građana koje je kroz stoljeća  simbol i čuvar hrvatske državnosti, državnog i nacionalnog identiteta. Čestitam na izboru za Predsjednika Hrvatskog sabora”, istaknuo je Kusić u čestitki.
Izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Hrvatskog sabora izabran u godini proslave  200. obljetnice Strossmayerova rođenja, dodavši kako je taj izbor osobno priznanje Reineru kao i priznanje za njegovu dosadašnju političku karijeru prožetu stručnošću, staloženošću i privrženošću općem dobru.
Također je izrazio je uvjerenje da će novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora dati značajan doprinos izgradnji hrvatskog parlamentarizma i demokracije u duhu dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja.
U povodu izbora akademika Reinera za predsjednika Hrvatskog sabora čestitku je uputio i Bandić.
“Biti izabran za predsjednika, služiti interesima građana svoje zemlje i pridonositi razvoju demokracije, kulture dijaloga i neophodnog zajedništva, priznanje je ljudskim vrlinama i velikom političkom iskustvu. Posebno u momentu kada građani Hrvatske s pravom očekuju zaokret, uspješnu borbu s posljedicama aktualne krize i  konkretne rezultate”, istaknuo je Bandić.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.