Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu nije izričito opovrgnuo, ali još ništa nije htio reći o mogućoj suradnji njegove Koalicije rada i solidarnosti s HDSSB-om i osnivanju zajedničkog kluba u Hrvatskom saboru, poručivši “polako, kuda se žurite”.

“Polako, sve polako. Kuda se žurite, polako, ali vi stalno žurite. Pa mediji svašta pišu, polako, sve u redu. Tko se zadnji smije, najslađe se smije”, rekao je Bandić novinarima na upit  je li točno da će njegova Koalicija rada i solidarnosti koja je na parlamentarnim izborima osvojila dva saborska mandata ići u suradnju s HDSSB-om i da će u Hrvatskom saboru osnovati zajednički Klub zastupnika, o čemu pišu mediji. Na dodatno pitanje znači li to da ti medijski napisi nisu točni, Bandić je odgovorio: “Ništa ja nisam rekao”.

Josip Salapić iz HDSSB-a rekao je za tportal kako će se HDSSB udružiti s određenim strankama u Saboru i eventualno zastupnicima. “Razgovarali smo s Milanom Bandićem. To će ovih dana javnosti biti prezentirano. Vjerojatno ćemo imati neke zajedničke poteze, a možda i zajednički Klub u Hrvatskom saboru”, naveo je Salapić. Ta Salapićeva najava čini se kao nastavak sastanka koji su čelnici HDSSB-a održali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem prošlu srijedu, na dan obilježavanja 24. godišnjice pada Vukovara.

  • Na svojoj službenoj facebook stranici Branimir Glavaš se, ispod fotografija na kojima su se okupili čelnici HDSSB-a s Milanom Bandićem, pohvalio: “Upravo je krenula izgradnja novog ‘pontonskog Mosta'”.

“Ova dva mandata sada mogu vrijediti puno više nego deset. Kada smo imali sedam mandata, nitko nas ni za što nije trebao, a sada nas trebaju za ova dva”, komentirao je situaciju HDSSB-ovac Josip Salapić za tportal napominjući kako su se sastali s Bandićem u Osijeku, nakon Kolone sjećanja u Vukovaru. “Ovo je sada specifična i važna situacija. Očekivali smo barem Klub zastupnika, a imat ćemo Klub zastupnika”, dodao je. Napomenuo je kako ne sjede prekriženih ruku jer su neke stranke “tražile njihove potpise i potporu”, no odbio je reći koje.

Komentiraj

FOTO:Hina/ Dario GRZELJ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.