Glavni tajnik Europske nogometne federacije (UEFA) Gianni Infantino kandidirao se za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za što je dobio punu podršku UEFA-e.

Objava o kandidaturi je stigla samo nekoliko sati prije krajnjeg roka za prijave kandidata. Kandidature su do sada podijeli i Michel Platini, šeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, bivši dužnosnik FIFA-e Jerome Champagne, jordanski princ Ali Bin Al Hussein i bivši reprezentativac Trinidada i Tobaga David Nakhid. Do danas je u utrci za predsjednika bio i Južnokoreanac Chung Mong-Joon, no on se povukao iz utrke zbog suspenzije koja mu je izrečena početkom listopada. Izbori za predsjednika FIFA-e bit će 26. veljače iduće godine.
Infantino je od 2009. desna ruka aktualnom predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju koji je početkom listopada suspendiran na 90 dana zbog sumnjiva dva milijuna švicarskih franaka koje mu je 2011. isplatio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter. Zbog Platinijeve suspenzije, IO UEFA-e je smislio novu strategiju i podržao Infantina.
“Sretni smo što je Gianni Infantino prihvatio ulazak u borbu za predsjednika FIFA-e. Vjerujemo kako Gianni ima sve potrebne kvalitete kako bi prihvatio veliki izazov i vratio integritet i kredibilitet nogometnoj organizaciji,” poručili su iz UEFA.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.