Srbija bi uskoro trebala imenovati 20 novih veleposlanika i generalnih konzula, a prema tvrdnjama beogradskog tiska, veleposlanica u Zagrebu bit će Mira Nikolić, aktualna šefica odjela za Ujedinjene narode u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova.

Nakon što je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić još koncem svibnja ove godine najavio imenovanje 34 nova šefa diplomatsko-konzularne službe (DKS), što je trećina od ukupnog broja veleposlanstava i konzulata koliko ih Srbija ima u svijetu, beogradski list Politika piše da su šef države Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i šef diplomacije Ivica Dačić usuglasili 20 kadrovskih rješenja za veleposlanička mjesta.

Jedno od njih je i mjesto šefa veleposlanstva u Zagrebu na koje će biti imenovana Mira Nikolić iz odjela multilaterale srbijanskog MVP-a, a te tvrdnje osim Politike, u utorak objavljuje i list Kurir.

Srbija u svijetu ima ukupno 98 diplomatsko-konzularnih predstavništava, a MVP trenutno ima oko 1.100 djelatnika. Dačić je nedavno najavio racionalizaciju u okviru koje bi trebalo biti umirovljeno 20-tak veleposlanika.

Komentiraj