Nepoznati napadači ubili su u subotu petoricu policajaca na nemirnom sjevernom Sinaju, objavilo je na Facebooku egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Napadači su izvukli policajce iz vozila blizu El Oboura, južno od grada El Arisha i ubili svu petoricu, rekli su sigurnosni izvori.

U drugom izgredu u subotu ujutro, devetorica policajaca su ozlijeđena kada je daljinski detonirana eksplozivna naprava postavljena na cestu kojom je prolazilo oklopno vozilo s novacima u Rafahu, rekli su sigurnosni izvori.

Jedan novak je poslije podlegao ozljedama.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za te napade.

Egipat, arapska zemlja s najvećim brojem stanovnika, bori se s pobunom koja se proširila nakon vojnog udara u kojemu je u lipnju 2013., nakon masovnih prosvjeda, svrgnut predsjednik Mohamed Mursi iz Muslimanskog bratstva, najstarijeg islamističkog pokreta u zemlji.

U pobuni koju je digao egipatski ogranak Islamske države, Sinajska pokrajina, ubijene su stotine vojnika i policajaca.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.