Poslije najave kako bi FIAT mogao vratiti u proizvodnju model Tipo, talijanski proizvođač otkrio je kako se radi o kompaktnoj limuzini koja će se proizvoditi u Turskoj.

U pitanju je serijska verzija prototipa sedana Aegea, koji je u svibnju imao premijeru na sajmu automobila u Istanbulu. 

Nova kompaktna limuzina pod oznakom Tipo prodavat će se u zemljama EMEA regije, koja obuhvaća Europu, Bliski istok i Afriku, dok će u Turskoj zadržati ime Aegea. 

Oznaka Tipo prožeta je poviješću kompanije FIAT, još od njenih početaka, a generacijama ljubitelja automobila poznata je kroz kompaktni hatchback koji se proizvodio 80-tih i 90-tih godina 20. stoljeća. 

Novi FIAT sa starim imenom je sedan sa 4 vrata. U kompaniji kažu kako je ideja bila postići “osobnost i stil bez ugrožavanja funkcionalnosti” kao i da se kupcima ponudi pristupačan automobili s dobrim odnosom uloženog novca i vrijednosti koja se za njega dobiva. 

FIAT Tipo za 2016. bit će dostupan sa dva turbo dizel motora Multijet II i dva benzinca, u opsegu od 95 do 120 ks, s manualnim ili automatskim sustavom prijenosa. 

Prodaja novog modela počet će u prosincu u Italiji, a potom i u ostalim zemljama EMEA regije, kad će biti poznata cijena i više tehničkih detalja.

Komentiraj

FOTO:Fiat
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.