Čelnik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov predstavio je u ponedjeljak novog člana Mosta, gradonačelnika Novalje Antu Dabu koji je tom prigodom poručio kako “vjeruje u Most koji se afirmira na hrvatskoj političkoj sceni”.

“Ova grupacija ima budućnost, ja vjerujem u Most i zato sam tu”, poručio  je Dabo sa konferencije za novinare u središnjici Mosta.
“Priča Novalje je priča Metkovića i Omiša, a Dabo je čovjek koji je pokazao ono što se dogodilo u tim gradovima, a to je borba protiv lokalnih šerifa, korupcije i kriminala i borba za vrijednosti koje su izgubljene u zadnjih 20 godina u hrvatskom društvu. Izgubljena je zlatna sredina, ljudi nemaju mogućnost izreći svoj stav, već ih se automatski mora svrstati negdje”, rekao je Petrov.
“Nezavisni” su, kaže, prošli najteži filter koji neće proći ni članovi SDP-a ni HDZ-a, a to je da samoinicijativno izađu u političku arenu i izvrgnu se najtežem testu – staviti svoj obraz pred svoje sugrađane  i tražiti povjerenje.
Ministar gospodarstva Tomislav Panenić, koji se Mostu priključio kao načelnik općine Tompojevci, rekao je kako je uspjeh Mosta nezavisnih lista samo dokaz da su od građana dobili mandat da ono što su radili na lokalnoj razini rade i na nacionalnoj.
“Je li dovoljno to što radimo? Nije! Reforme pokrećemo, dajemo puno inicijativa no ne prihvaćaju se sve i treba jasno reći da su opstrukcije obje velike stranke tolike da definitivno imamo problem, koji građani osjete”, rekao je Panenić.
Načelnica općine Gradec, Mostova saborska zastupnica Ljubica Ambrušec, izrazila je nadu da će se “Dabo dogoditi i u drugim hrvatskim gradovima”.
Na napomenu novinara da veliki dio mostovaca potječe iz redova bivših HDZ-ovaca, a sada se na lokalnim razinama s njima sučeljavaju, Petrov je rekao kako su “u Vladi da provode promjene”.
“Mi smo u Vladi da provedemo promjene i to nas jedino zanima. U pregovorima prvo smo išli u SDP a onda u HDZ. Ne znam kako HDZ definira da su relativni pobjednici izbora no zahvaljujući Milanoviću dobili su priliku da formiraju vlast. Mislim da je HDZ-u sada puno gore, a da SDP slavi što s nama nije u vlasti”, poručio je.

Komentiraj