Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da je nakon uloženih 25 milijuna kuna Platak postao pravi sportsko-rekreacijski centar s nizom objekata kojima se koristi i ljeti i zimi te da će u sljedeće tri godine biti uloženo još 25 milijuna kuna, što će omogućiti još skijaških staza i novih sadržaja.

Predstavnici županije obišli su danas Platak i novouređeni Veliki dom. Na Platku su uređena 143 parkirna mjesta, rekonstruirana je pokretna traka Radeševo, izvedeni su radovi na telekomunikacijskoj i elektroničkoj infrastrukturi, uređena mjesta za roštilj i drugo. Novi koncesionar je obnovio Veliki dom u kojem su preuređeni glavni ulaz, recepcija, restoran i kavana, sanitarni čvorovi i terasa.

Direktor Goranskoga sportskog centra Dario Medvedec rekao je da od sljedećeg vikenda počinju voziti autobusi od Jelačićeva trga u Rijeci do Platka. Dodao je da se na Platak žele dovesti sanjkaši i skijaši te, ako snijega ne bude, izletnici i biciklisti. Medvedec je istaknuo da su na Platku, osim što je uloženo u terene i ugostiteljsku ponudu, uvedeni i tehnološki noviteti, napravljeni su meteorološka postaja i ‘infopano’, a zona Radeševo, ‘info kućice’ i parkiralište opremljeni su bežičnim internetom.

Cilj je cjelogodišnje poslovanje s atraktivnim sadržajima u sportskom i rekreacijskom te u zabavnom dijelu, rekao je, dodajući da na Platku imaju veliko parkiralište na kojemu mogu organizirati sajmove i koncerte koji mogu privući mnoge i taj centar učiniti još atraktivnijim i posjećenijim.

Komentiraj