Irske zrakoplovne vlasti (IAA) tražile su u srijedu navečer od svojih zrakoplovnih kompanija da više ne nadlijeću Sinaj, dok je britanska vlada obznanila nove informacije koje izazivaju strahovanja da je bomba prouzročila pad ruskog zrakoplova u subotu.

Irske zrakoplovne vlasti traže od irskih zrakoplovnih kompanija da obustave letove prema i u zračnu luku Šarm el-Šeik i da više ne nadlijeću egipatski Sinaj do novog naloga, objavila je IAA.

“Danas smo poduzeli mjere opreza nakon ranijih informacija Velike Britanije”, dodaje IAA u priopćenju.

London je objavio da ima nove informacije koje navode na tezu prema kojoj je bomba prouzročila pad ruskog zrakoplova u subotu u kojem je poginulo 224 ljudi.

Britanska vlada je obustavila letove iz Šarm el-Šeika u Veliku Britaniju, dok britanski stručnjaci ne zaključe jesu li potrebne dodatne sigurnosne mjere.

Komentiraj

FOTO:facebook
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.