Kako Nacional neslužbeno saznaje, nova ravnateljica zagrebačkoga Gradskog kazališta Komedija bit će Sandra Bagarić. Ova operna pjevačica članica je Komedijina ansambla još od 1. rujna 1996., a dvije godine prije toga bila je i stipendistica tog kazališta.

Naime, dosadašnji ravnatelj Komedije Niko Pavlović, koji je na toj poziciji dugih 27 godina, morat će otići s te pozicije nakon što je Kazališno vijeće tog kazališta, na čelu kojeg je dr.sc. Ivica Prlender, većinom glasova (protiv su bila oba člana ansambla – glumac i redatelj Damir Lončar te dirigent Krešimir Batinić) odlučilo da je smjena opravdana zbog velikog duga. Dug Komedije od 2013. godine iznosi pet milijuna kuna i ne smanjuje se, a iako je dosad gradonačelnik Zagreba Milan Bandić Pavloviću davao punu podršku, ovaj put je ipak morao popustiti i složiti se s oslukom Kazališnog vijeća.

Do smjene Nike Pavlovića vjerojatno će doći na idućoj sjednici Skupštine Grada Zagreba za mjesec dana, a ne zna se hoće li Pavlović dotad biti ravnatelj ili će netko preuzeti funkciju v.d. ravnatelja te kuće. Taj netko mogla bi biti Sandra Bagarić, koja je upoznata sa situacijom u Komediji jer je ondje  zaposlena više od dva desetljeća.

Sandra Bagarić srednje glazbeno obrazovanje završila je u Sarajevu. Tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljiljane Molnar-Talajić. Godine 1995. nagrađena je Rektorovom nagradom. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkim solistima, Tamburaškim orkestrom HRT te snimala za mnoge TV postaje. Debitirala je 1994. u kazalištu Komedija glavnom ulogom Henriette u opereti F. Albinija “Madam Troubadour”. Od 1996. angažirana je kao solist u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija, gdje nastupa u predstavama E. Kalmana “Grofica Marica”, “Kneginja čardaša”, J. Straussa ml. “Šišmiš”, I. Tijardovića “Mala Floramye”, te u mjuziklima Đ. Jusića “Dundo Maroje” i A. Kabilja “Tko pjeva, zlo ne misli”, te “Jalta, Jalta”.

Na Nacionalov poziv Sandra Bagarić nije odgovorila, ali je poslala SMS poruku sljedećeg sadržaja:

“Molim objavu u potpunosti. Ovo je autorizirana izjava: Trenutačno završavam snimanje serije na Novoj TV, znakovitog naslova: “Samo ti pričaj”. Idući tjedan u mome matičnom kazalištu počinjem s radom na svojoj prvoj dramskoj kazališnoj ulozi, “Gospođica iz Maxima” Georgesa Feydeaua, u kojoj igram naslovnu ulogu, i beskrajno se veselim radu s kolegama i redateljem Ivicom Kunčevićem. “Jalta, Jalta” se vraća na kazališne daske u travnju, gdje igram Ninu Filipovnu, snimam CD Hrvatske vokalne lirike, koncertno nastupam uz pratnju supruga Darka Domitrovića…

Dakle, na komentare o preuzimanju Komedije mogu samo ponoviti naslov sapunice na Novoj TV: Samo ti pričaj.”

Komentiraj

<
FOTO: Boris Scitar/PIXSELL
PODIJELI
- rođena u Zagrebu 1978. godine - mr.sc. međunarodnih odnosa - diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu - novinarstvom se bavi od 1999. godine - dosad je radila u Jutarnjem listu, lifestyle magazinu Story, političkome magazinu Aktual - u Nacionalu je pomoćnica glavnog urednika i piše teme iz kulture