Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) uručilo je u srijedu slovenskom veleposlanstvu u Zagrebu novu diplomatsku notu protiv protupravnog postavljanja žilet žice na hrvatskom teritoriju i zaprečivanja mjesta za prelazak granice prema Sporazumu o pograničnom prometu i suradnji, doznaje se iz službenog priopćenja.

U noti se još jednom oštro prosvjeduje zbog nastavljanja postavljanja žice u području hrvatskih općina Zagorska Sela (Podčetrtek u Sloveniji je susjedna općina), u katastarskoj općini Poljana Sutlanska na području mjesta Harina Zlaka – Podčetrtek, i Huma na Sutli (Rogatec i Rogaška Slatina u Sloveniji su susjedne općine), u katastarskoj općini Lupinjak na području mjesta Strmec Humski – Dobovec i u katastarskoj općini Prišlin na području mjesta Mali Tabor – Rjavica.

MVEP ponavlja zahtjev za uklanjanje žilet žice sa svih dijelova državnog područja Hrvatske i zapriječenih mjesta prelaska granice u skladu sa Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji.

“Slovenska strana ponovno je pozvana da, umjesto ograđivanja žilet žicom pod izlikom migrantske krize, sva pitanja povezana s granicom pokuša riješiti neposrednim dogovorom u duhu dobrosusjedstva i poštivanjem europskih načela suradnje među državama”, stoji u priopćenju.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakSpojeni predmeti protiv Sanadera i Hernadija u slučaju INA-MOL
Sljedeći članakNACIONALNA GROUPIE: Mladog mandatara mi tražimo
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.