Ministarstvo rada priprema nova pravila na Zavodu za zapošljavanje. Nezaposlenima će pristupati individualno, te će se više vremena posvećivati onima koji se teže zapošljavaju. Smanjit će se javljanje referentima, prenosi N1.

Poznato je da se slabije obrazovane ili starije osobe najteže zapošljavaju. Nova pravila rada Zavoda za zapošljavanje to bi trebala promijeniti.

“Kod pojedinih osoba kod kojih se vidi da su teže zapošljive i da im prijeti duža nezaposlenost bit će češći i imat će više konzultacija osobnim putem”, rekla je Marina Nekić, zamjenica ravnatelja Zavoda za zapošljavanje.

Kako bi se to postiglo u Zavodu kažu, treba rasteretiti 500-tinjak osobnih savjetnika koji rade s nezaposlenima. U prošloj godini u zavodima s najvećim brojem nezaposlenih na jednog referenta dolazilo je i više od 600 nezaposlenih. Trenutni je prosjek 400, no za kvalitetan rad jedan referent bi trebao raditi s maksimalno 300 nezaposlenih.

Manje bi im trebali zvoniti i telefoni jer se ukida i jednomjesečno obavezno javljanje. Po novom će nezaposleni dolaziti osobno ili se javljati elektroničkom poštom i to rjeđe, jednom u dva mjeseca.

Komentiraj