U Sloveniju su u nedjelju iz Hrvatske ušla samo 382 migranta, što je najmanji dnevni priljev od početka ove godine, otkako je kroz Sloveniju prošlo ukupno 96.125 migranata i izbjeglica.

Prema podacima slovenske policije, u nedjelju su austrijske vlasti primile 357 migranata iz Slovenije, a od početka godine 96.125.

Trenutačno je u Sloveniji smješteno 320 migranata, u centrima u Lendavi, Vrhniki i Postojni.

Otkako je Austrija prije desetak dana uvela ograničenja i dnevne kvote za podnošenje zahtjeva za azil, slično su reagirale i druge države na izbjegličkoj ruti. Slovenija je dnevno spremna prihvatiti najviše jedan vlak s izbjeglicama koji iz Hrvatske pristižu u Dobovu, a maksimalno 580 izbjeglica i migranata.

U više gradova proteklih je dana uz potporu lokalnih vlasti i oporbe održan niz prosvjeda protiv plana vlade da otvori centre za privremeni smještaj izbjeglica.

Predstavnici vladajuće koalicije smatraju da se radi o pokušaju destabilizacije vlade, pri čemu se koristi osjetljivo pitanje izbjegličke krize.

“Oporba se na nekorektan i nedoličan način, političkim trikovima, koristi nevoljama izbjeglica za stjecanje političkih bodova”, kazala je komentirajući nazočnost nekih oporbenih prvaka na protumigrantskim  skupovima Simona Kuster Lipicer, parlamentarna zastupnica stranke premijera Mire Cerara.

Komentiraj

<
FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.