Bijela kuća zaposlila je prvu transrodnu osobu, objavili su u utorak američki dužnosnici, što je novi korak u javnoj potpori predsjednika Baracka Obame pravima lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transrodnih osoba.

Raffi Freedman-Gurspan, transrodna žena koja je radila kao politička savjetnica u Nacionalnom centru za transrodnu ravnopravnost, radit će kao direktorica za zapošljavanje u Uredu za predsjedničko osoblje.

“Raffi Freedman-Gurspan dokazuje kakvo vodstvo ova administracija podržava”, kazala je Obamina savjetnica Valerie Jarrett.

“Njezina predanost poboljšanju života transrodnih Amerikanaca, posebice obojenih i siromašnih, održava vrijednosti ove administracije”, dodala je.

Američko ministarstvo obrane upravo preispituje svoju politiku koja transrodnim osobama ne dopušta služenje vojske, što je Bijela kuća pozdravila.

Komentiraj

FOTO:EPA/NCTE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.