Anketa kojuz je za RTL provela Promocija plus na 1300 građana pokazala je kako 23,7 posto ispitanih vjeruje da će hrvatsku Vladu sastaviti HDZ uz pomoć čitavog MOST-a, Milana Bandića, dijela nacionalnih manjina, HDSSB-a te reformista Ratka Čačića (80-ak mandata).

Jedan posto manje ispitanika (22,6) vjeruje da će s dijelom MOST-a, IDS-om, Hridi Drage Prgometa, Ratkom Čačićem i zastupnicima manjina koalirati SDP i sastaviti novu Vladu.

Čak 16,8 posto građana vjeruje da Vladu neće formirati nitko i da će građani Hrvatske na ponovljene izbore. Četiri posto ispitanih vjeruje u reformsku vladu, vladu nacionalnog jedinstva ili nacionalnog spasa. Jedva pola posto ispitanih vjeruje kako će se HDZ i SDP dogovoriti sami, bez MOST-a.

Na pitanje tko bi trebao voditi novu koalicijsku vladu, gotovo trećina ispitanih (31,4%) misli da bi premijer trebao biti Zoran Milanović. Četvrtina ispitanika (24,5%) vjeruje da bi to trebao biti Boži Petrov, a glas Tomislavu Karamarku kao novom premijeru dalo je 11 posto ispitanika.

Na pitanje koje su reforme najvažnije, 20% ispitanika odgovorila je da je to smanjenje plaća zastupnika na 10 tisuća kuna.

Komentiraj