Talijanski nogometni klub Roma donirat će više od pola milijuna eura inicijativi za pomoć izbjeglicama diljem svijeta, objavili su u srijedu.

Predsjednik Rome Jim Pallotta osnovao je fond pod nazivom ‘Nogometu je stalo’, koji će skupljati novac za humanitarne organizacije koje pomažu onima pogođenima izbjegličkom krizom. Prvoligaški talijanski klub donirao je početnih 575 tisuća eura.

 

  • “Nakon što smo vidjeli slike koje dolaze iz Europe i Bliskog istoka, osjetili smo da klub mora učiniti nešto više”, rekao je Pallotta. “Pozdravljamo taj izazov i odgovornost”.

 

Prošlog je tjedba njemački prvak Bayern najavio kako će, uz milijun eura novčane donacije, orgamizirati i trening kamp za pomoć izbjeglicama, u kojem će se izbjeglicama davati hrana, odjeća, poduke iz njemačkog. I drugi su europski klubovi, kao Real Madrid i Celtic, najavili financijsku pomoć.

Međunarodni olimpijski odbor također je najavio kako će postaviti hitni fond sa 1,7 milijna eura koji će biti na raspolaganju nacionalnim olimpijskim odborima kako bi se pomoglo izbjeglicama.

Komentiraj