epa06076839 (FILE) Ajax player Abdelhak Nouri in action during the UEFA Europa League soccer match between Standard de Liege and Ajax Amsterdam at Maurice Dufrasne stadium in Liege, Belgium, 08 December 2016 (reissued 08 July 2017). Nouri collapsed during a friendly soccer match against German Bundesliga side Werder Bremen in Hippach, Austria, and was air-lifted to a hospital. EPA/JULIEN WARNAND

Nogometaš nizozemskog prvoligaša Ajaxa Abdelhak Nouri (20), koji se u nedjelju srušio usred prijateljske utakmice protiv Werdera i ostao bez svijesti, je izvan životne opasnosti i u iduća 24 sata liječnici će ga probuditi iz inducirane kome.

Liječnici su nakon detaljnih pregleda u bolnici u Innsbrucku utvrdili kako njegovo srce ‘djeluje normalno’ i kako nije oštećeno,” a nisu pronađene niti neurološke anomalije.

“U iduća 24 sata liječnici će Nourija početi buditi iz inducirane kome, a potom će nastaviti s testiranjima i pregledima,” poručili su iz Ajaxa.

Mladi veznjak se srušio u subotu za vrijeme prijateljske utakmice protiv Werdera. Srušio se zbog snažne aritmije srca. Bio je bez svijesti, ali stabilno. Nakon što je ambulantnim kolima prevezen u obližnju bolnicu, kasnije je helikopterom prebačen u Innsbruck.

Nouri je za seniorsku momčad Ajaxa debitirao u rujnu prošle godine, a do sada je za prvi sastav ‘kopljanika’ upisao devet nastupa.

Komentiraj

FOTO:EPA/JULIEN WARNAND
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.