Njemački umirovljenik Peter Lohr (70) tvrdi kako je u podzemnim tunelima pronašao tajne nuklearne bombe nacističkog vođe Adolfa Hitlera, piše Bild. Lohr je koristio radar, preko kojeg je pronašao velike podzemne tunele u dolini Jonas.

Lohr ističe kako su oblici predmeta pod zemljom identični nuklearnom oružju. Koristio je 3D tehnologiju kako bi identificirao pet velikih objekata. Za dva tvrdi da su atomske bombe. “Taj metal leži pod zemljom 71 godinu. U jednom trenutku će propasti i dogodit će nam se drugi Černobil”, ispričao je Lohr, inače strastveni povbjesničar, za Bild.

Lokalne su mu vlasti rekle da ne može nastaviti sa svojim istraživanjem. Pred kraj Drugog svjetskog rata zatvorenici su bili prisiljeni iskopati 25 tunela u planini u dolini Jonas. Ipak, posao nikada nije dovršen, a njihova je namjena ostala nepoznata. Dolina Jonas oslobođena je od nacista 4. travnja 1945. godine.

Američke su vlasti uklonile tehničku opremu i raznijeli ulaze u tunele. Kasnije su i zapečatile sve dokumente povezane s njima na najmanje 100 godina.

Prošle su godine dva povjesničara amatera tvrdila da su pronašla skriveni tunel u Poljskoj, pun nacističkog zlata. Ipak, nakon potrage, stručnjaci nisu uspjeli ništa pronaći.

Komentiraj