Udruga kvalificiranih radnika Njemačke u izbjeglicama koje su stigle u tu zemlju vidi rješenje za popunjavanje radnih mjesta u obrtničkom sektoru, rekao je u subotu predsjednik njemačkog Sindikata kvalificiranih radnika (ZDH) Hans Peter Wollseifer.

“Većinom je riječ o mladim i visoko motiviranim ljudima”, kazao je Wollseifer za list Passauer Neue Presse, aludirajući na više od milijun ljudi koji su prošle godine podnijeli zahtjev za azilom u Njemačkoj.

Dodaje i da će se sindikat pobrinuti za obuku kvalificiranih pojedinaca koji imaju najviše izgleda da im se odobri ostanak u zemlji.

Integracija izbjeglica u sektor malog poduzetništva koristit će njemačkom gospodarstvu povećanjem prihoda od poreza i prihoda od potrošnje, kazao je.

ZDH ističe da je suočen s nedostatkom mladih nadarenih ljudi i da 40 posto njemačkih tvrtki iz tog sektora ima problem s popunjavanjem takvih radnih mjesta.

Komentiraj

FOTO:EPA/RAINER JENSEN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.