Velika većina zastupnika u njemačkom parlamentu poduprla je u petak početak razgovora s Grčkom o trećem paketu financijske pomoći u posljednjih pet godina.

Od 598 članova Bundestaga koji su glasovali, 439 bilo je “za” nastavak razgovora o financijskoj injekciji Grčkoj, vrijednoj 86 milijardi eura.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je zastupnike da podrže pregovore poručivši da bi Grexit značio kaos i nasilje za tu zemlju.

 

  • Govoreći pred njemačkim parlamentom priznala je da će reforme i mjere štednje na koje je pristala Atena u zamjenu za financijsku pomoć biti teški za grčki narod.

 

“Nema nikakvih sumnji: dogovor od ponedjeljka je težak”, kazala je zastupnicima dodajući da će biti težak i za ostalih 18 članica eurozone koje moraju pronaći do 86 milijarda eura za mogući trogodišnji program pomoći.

Vladajuća koalicija, koja se sastoji od Kršćansko-demokratske koalicije (CDU) kancelarke Merkel, sestrinske bavarske stranke Kršćansko-socijalne unije (CSU) i lijeve Socijaldemokratske stranke (SPD) ima u Bundestagu većinu od 80 posto.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.