Njemački minstar vanjskih poslova Thomas de Maiziere rekao je u utorak kako će mnogo više azilanata doći u NJemačku ove godine od 400.000 koliko je ministarstvo prethodno očekivalo.

On je rekao da ministarstvo unutarnjih poslova priprema novu prognozu koja će uskoro biti objavljena dodajući: “Moram pripremiti njemačku javnost da će broj (azilanata) biti znatno veći nego što smo do sada procjenjivali”.

 

  • Savezni ured za migraciju i izbjeglice predviđa da će broj onih koji prvi put traže azil porasti na 450.000 ove godine, što je više nego dvostruko više u odnosu na 2014.

 

Napestosti rastu dok se Njemačka bori, zajedno s ostatkom Europske unije, da izađe na kraj sa sve većim brojem migranata i izbjeglica koji bježe od rata, nasilja i siromaštva s Bliskog istoka iz Azije i Afrike.

Zabilježeno je 150 paljevina i drugih napada koji su oštetili ili uništili skloništa za izbjeglice u prvih šest mjeseci 2015.

Komentiraj

FOTO:EPA/PETER KNEFFEL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.