Talijan Giacomo Nizzolo (Trek) pobjednik je prve etape drugog izdanja biciklističke utrke “Tour of Croatia” vožene od Osijeka do Varaždina u dužini od 235 kilometara, on je u završnom sprintu u centru Varaždina bio brži od najvećeg favorita za uspjeh u ovoj etapi, Britanca Marka Cavendisha (Dimension Data), dok je treće mjesto zauzeo Belgijanac Timothy Dupont (Veranda’s Willems).

Prva je etapa protekla u skladu s očekivanjima s obzirom na njezinu konfiguraciju, odnosno potpuno ravničarski profil. Na samom startu iz glavne skupine izdvojila su se četiri vozača, Slovenac Matej Drinovec (Adria Mobil), Rus Aleksej Kurbatov (RusVelo), te dvojac iz momčadi Cycling Academy, Kanađanin Guillaume Boivin i Izraelac Guy Sagiv.

S obzirom da niti jedan od tih vozača ne predstavlja prijetnju za ukupnu pobjedu, peloton im je dopustio da ostvare prednost od 10-ak minuta prije no što ih je počeo hvatati.

Na jedinom usponu dana, kod Ludbrega oko 35 kilometara prije cilja iz vodeće skupine izdvojio se Boivin koji je uspijevao odolijevati naletima glavne skupine sve do tri kilometra prije cilja, no tada ga je ploton “progutao”.

U samoj završnici najbržim se pokazao 27-godišnji Nizzolo koji je tako ostvario prvu pobjedu ove godine. No, da se radi o kvalitetnom vozaču, poglavito sprinteru pokazuje i činjenica da je na prošlogodišnjem “Giru d’Italia” osvojio naslov pobjednika u natjecanju po bodovima.

Druga etapa ovogodišnje utrke bit će ujedno i najduža, pred biciklistima je u srijedu 240 kilometara duga dionica od Plitvica do Splita.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.